dinsdag, 22. juli 2014 - 19:44 Update: 23-07-2014 10:22

Vandaag, woensdag 23 juli 2014, dag van nationale rouw

Vlaggen halfstok i.v.m. vliegramp in Oekraïne
Foto: fbf
Den Haag

Vandaag, woensdag 23 juli 2014, is door premier Rutte tot dag van nationale rouw verklaard.

´Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven´, aldus het ministerie.

Dat zal gebeuren in aanwezigheid van nabestaanden. Daarnaast zullen aanwezig zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher, vertegenwoordigers van landen waarvan slachtoffers te betreuren zijn en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.

Vlag halfstok
In verband met deze dag van nationale rouw heeft minister-president Rutte een bijzondere vlaginstructie uitgegeven om morgen van alle gebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland wordt verzocht dienovereenkomstig te handelen. 

Klokken
Verder kunnen op verschillende momenten van deze dag klokken worden geluid. Dit laatste geldt met name gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Deze aankomst is voorzien om 16.00 uur.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):