maandag, 20. januari 2014 - 9:19 Update: 03-07-2014 0:44

Vd Kerkhofjes: PSV moet nu voor de Play-offs gaan

Foto van logo PSV

(ElfVoetbal) Niet alleen een tweeling. Ook in hun mening over Ajax - PSV waren Willy en René van de Kerkhof eensgezind.

"PSV was oppermachtig, speelde een goede wedstrijd, maar vergeet zichzelf te belonen."

De kraker bij Ajax ging gistermiddag (zondag) met 1-0 verloren. "Opnieuw kwam het euvel naar voren dat PSV niet tot scoren weet te komen", vervolgde Willy van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. "Ze kregen geweldige kansen in de eerste helft, waren oppermachtig, speelden heel goed. Maar de slagroom op de taart werd gemist."

"Als je zelf niet scoort en de tegenstander doet dat wel, dan is het gebeurd. We waren niet de mindere, zeker in de eerste helft. Bryan Ruiz startte prima, de spelers waren allemaal supergemotiveerd. Ik heb een verschrikkelijk goed PSV gezien. Alleen is het jammer dat je in het hol van de leeuw niet één of twee doelpunten scoort."

De huidige achterstand van veertien punten op koplopers Ajax en Vitesse is te groot om nog te geloven in een kampioenschap, vindt René van de Kerkhof. "Je moet nu gaan voor de play-offs. Het is niet anders. Helaas belonen we onszelf weer niet. PSV speelde een goede wedstrijd, een iets mindere tweede helft. Jammer dat je zo'n wedstrijd niet tot een goed einde kunt brengen."

Al ziet Willy ook iets positief. "De druk is nu van de ketel af. Het kampioenschap is praktisch onhaalbaar. Nu kan iedereen frank en vrij voetballen. In de laatste vijftien wedstrijden kan PSV laten zien wat ze willen. Nu er drie tot vier ploegen op een voorsprong van tien punten staan, is een titel onwaarschijnlijk."

Dat Ola Toivonen naar Stade Rennes verkast, verraste René wel. "Toivonen heeft het in de eerste twee jaar fantastisch gedaan. In de laatste anderhalf jaar heeft hij weinig meer gebracht. Rennes verrast me wel. In mijn optiek is die club minder dan Norwich City, dat hij afgelopen zomer afzegde. Maar iedereen is blij dat Toivonen weg is. De spelers ook. Hij was een rotte appel in de ploeg."

Categorie:
Tag(s):