zondag, 26. oktober 2014 - 9:33 Update: 26-10-2014 21:25

Veel belangstelling voor laatste KLM- vlucht met MD-11

KLM neemt afscheid van MD11
Foto: fbf
Amsterdam

Vanmorgen vroeg landde de KL672, de laatste passagiersvlucht van de MD-11 van KLM, op Luchthaven Schiphol. De vlucht met vertrek Montreal markeert naast de laatste MD-11 vlucht wereldwijd ook het einde van een bijzondere periode in de burgerluchtvaart. De samenwerking tussen (McDonnell) Douglas en KLM heeft ruim tachtig jaar bestaan, een unieke geschiedenis.

Aan boord van deze laatste lijndienst van de MD-11 bevonden zich vele MD-11 fans die nog een allerlaatste keer met dit toestel wilden vliegen. Het toestel is bij vele reizigers en luchtvaartfotografen populair. In de afgelopen maanden boekten de fans regelmatig juist die routes waarop KLM de MD-11 had ingezet, ook al betekende dat een langere reis.

Waardig afscheid

Met een watersaluut werd de laatste eer betoond aan dit toestel dat 21 jaar in dienst is geweest bij KLM. KLM heeft de laatste jaren geïnvesteerd in een moderne, zuinige en duurzame vloot en daar past de MD-11 niet meer in. Het toestel met de zo typerende derde motor in de staart is te duur in onderhoud geworden en het verbruikt relatief veel kerosine. Reserveonderdelen zijn schaars en het op peil houden van een voorraad is niet meer haalbaar.

Provincie:
Tag(s):