maandag, 17. maart 2014 - 9:20 Update: 03-07-2014 0:40

Veel jongeren kunnen hun telefoonrekening niet betalen

Foto van smartphone | Sxc
Foto: SXC

Uit cijfers van het incassobureau Lindorff blijkt dat jongeren steeds meer moeite hebben om de telefoonrekening op tijd te betalen.

Het aantal jongeren tussen de 18 en 25 jaar dat de telefoonrekening niet kan betalen blijft toenemen. In het afgelopen halfjaar is het aantal jongeren met een belschuld gestegen met bijna 10 procent. Zij hebben gemiddeld een schuld van 550 euro. Dit schrijft Spits maandag.

Telecomschulden zijn al jaren de meest voorkomende schulden onder jongeren. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil daarom dat providers meer aan preventie gaan doen. Yvette Belt-Beekman van jongerenprovider Hi zegt in de krant dat er nog duidelijker en beter naar jongeren gecommuniceerd moet worden. Zo bleken de meeste pubers de kleine lettertjes van hun abonnement niet te hebben gelezen.

Vorig jaar oktober was Klijnsma al in gesprek met de grote aanbieders van mobiele telefonie. De providers beloofden meer te doen om schulden bij jongeren te voorkomen. Volgende maand moeten zij aan Klijnsma laten zien of dit ook echt gelukt is.

Categorie: