zaterdag, 29. november 2014 - 10:47

Veel minderjarige met slok op gepakt bij schoolfeest

Veel minderjarige met alcohol op gepakt bij schoolfeest
Foto: fbf
Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam - Vrijdagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden onder minderjarige (18-) bezoekers van een scholierenfeest bij een horecagelegenheid in Nieuw Amsterdam.

Regelmatig worden er bij deze scholierenfeesten, die alcoholvrij moeten zijn voor de minderjarigen, jongeren aangetroffen die onder invloed van alcohol zijn. De indruk ontstond dat de jongeren vooraf indrinken voordat ze naar het scholierenfeest gaan. Hierop hebben Veilig Verkeer Nederland, Verslavingszorg Noord Nederland, gemeente Emmen en de politie een gezamenlijke alcoholcontrole georganiseer met als doel om vast te stellen of er veel wordt ingedronken voor het scholierenfeest.

Jonge fietsers en bromfietsers gecontroleerd

Alle verkeersdeelnemers op de fiets en bromfiets op weg naar Nieuw Amsterdam zijn gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er zijn in totaal 327 jonge verkeersdeelnemers gecontroleerd. Van deze jongeren waren er 53 onder invloed van alcohol. De ouders van deze 53 jongeren zijn telefonisch in kennis gesteld over het alcoholgebruik van hun kind. De ouders die nog men niet kon bereiken krijgen alsnog bericht. Van zes jongeren zijn de ouders ter plaatse gekomen. Van vier jongeren was de leeftijd zo laag en het alcohol percentage zo hoog dat voor hen een zorgmelding zal worden opgemaakt. Met alle jonge alcohol gebruikers is een gesprek gevoerd waarin alle gevaren van het gebruik van alcohol op jonge leeftijd maar zeker ook in het verkeer ter sprake zijn gekomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):