dinsdag, 9. december 2014 - 10:43 Update: 09-12-2014 13:05

Veel ongelukken bij gladheid en mist tijdens ochtendspits Gelderland/Overijssel

Veel ongelukken bij gladheid en mist tijdens ochtendspits Gelderland/Overijssel
Foto: fbf
Arnhem

In de provincies Gelderland en Overijssel zijn dinsdagochtend veel ongelukken gebeurd.

Rond 9.30 lag de teller al boven de 50. Het gaat daarbij alleen om de ongevallen waarvan de politie Oost-Nederland in kennis werd gesteld.

De meeste ongevallen gebeurden in het midden en zuiden van Gelderland. Uit Twente kwamen de minste meldingen. Bij ongeveer de helft van de ongelukken waarbij de politie assistentie verleende, was er sprake van één of meerdere gewonden.

Gewonden

Meerdere personen hadden botbreuken. Ook moesten er mensen behandeld worden door de ambulance omdat ze onderkoeld waren geraakt nadat ze met hun auto in de sloot waren beland.

Mist zorgt voor slecht zicht

Op veel plaatsen waar de ongelukken gebeurden was er sprake van gladheid. Ook mist speelde het verkeer parten. Zo zag een automobilist in Didam een rotonde te laat, waardoor er een aanrijding gebeurde. Ook in Epe zagen twee automobilisten een rotonde te laat door de mist. In Ruurlo reed een automobilist rechtdoor in een bocht, vermoedelijk door de dichte mist. In Hengelo (Gld.) botsten twee auto’s frontaal op elkaar in de dichte mist.

Gladheid

In Arnhem waren vier auto’s bij een aanrijding betrokken, één auto sloeg over de kop. In Doorwerth raakte een fietser gewond die onderuit ging. In Vuren en Buurmalsen kwamen auto’s in de sloot terecht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):