maandag, 28. juli 2014 - 8:03 Update: 28-07-2014 19:10

Veel overlast in Nederland door extreme regenbuien

Noodweer trekt over Nederland
Foto: Jelle van den Berg
Tilburg

Maandagmiddag heerste er vrijwel in heel het land, met als uitzondering Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, noodweer.

Zware buien, gepaard met onweer, trokken het land over. Voor het grootste deel van Nederland had het KNMI code oranje afgegeven.

In Noord-Brabant had het noodweer vannacht al voor flink wat overlast gezorgd. Zo sloeg op sommige plaatsen de bliksem in en had de brandweer haar handen vol aan het wegpompen van overtollig regenwater uit straten en kelders van woningen. In korte tijd is er er op sommige plekken 25 mm neerslag gevallen. In Tilburg zitten tientallen huishoudens zonder stroom. 

Maar ook in andere provincies heeft de brandweer te maken met meldingen van wateroverlast. 

Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn stroomde een dijk over. Het water liep de lagergelegen woonwijk Ridderveld in. ‘Door de hevige regenval is er sprake van wateroverlast in en rond de Assumburg. De brandweer is met een aantal vrijwilligers bezig om zandzakken te vullen om de dijk te verzwaren’, aldus de gemeente. Door de enorme hoeveelheid gevallen regen stroomde de dijk over en kwam de lagergelegen woonwijk Ridderveld onder een laag water te staan van ca. 40 centimeter.  

Amsterdam

In Amsterdam zorgt de zware regenval ook voor de nodige problemen. Zo is de snelweg A10-West in beide richtingen afgesloten bij Geuzenveld vanwege de wateroverlast.

Vliegverkeer Schiphol

Het vliegverkeer op Schiphol is ook vertraagd. Door onweer en slecht zicht moeten vliegtuigen meer afstand houden. 

Maar ook het verkeer had vanochtend al last van de stortbuien. Op enkele snelwegen stonden daardoor files of was er sprake van langzaam rijdend verkeer. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):