zaterdag, 27. december 2014 - 10:02 Update: 27-12-2014 20:28

Veel problemen met geschaarde vrachtwagens door sneeuwval

Veel problemen met geschaarde vrachtwagens door sneeuwval

Door de sneeuw die vannacht en vanochtend op grote schaal is gevallen en nog valt, hebben zich een flink aantal ongevallen voorgedaan.

Tot 6.00 uur was het rustig, maar toen begonnen de problemen zich op te stapelen, waarbij het grote aantal geschaarde vrachtwagens opvallend is. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst zaterdag. De meeste problemen deden zich voor bij Den Bosch waar maar liefst drie vrachtwagens schaarden op de hoofdrijbaan van de A2. Verkeer wordt geadviseerd via de parallelbaan te rijden.

Bij Eindhoven bleek de fly-over van knooppunt De Hogt een te grote en gladde helling voor meerdere vrachtwagens die nu aan de voet van de fly-over staan. Bij Den Bosch kan het verkeer via de parallelbaan rijden, bij Eindhoven juist weer via de hoofdrijbaan. Om 7.30 uur schaarde ook nog een vrachtwagen bij Knooppunt Ekkersweijer, daar zijn drie rijstroken dicht.

Bij Rotterdam schaarde een vrachtwagen op de A15 ter hoogte van knooppunt Benelux. De rijbaan is daar afgesloten, het verkeer wordt de A4 richting Vlaardingen op geleid en kan daar weer keren.
Problemen zijn er ook op de N59: ook daar schaarde een vrachtwagen ter hoogte van de kruising met de N215. De rijbanen in beide richtingen zijn afgesloten.

Update 07:54 uur
Daarnet is er ook een vrachtwagen geschaard op de A16 richting Breda. Op de Moerdijkbrug zijn twee rijstroken afgesloten.

Update 07:59 uur
Zojuist is de rijbaan van de A2 richting Eindhoven tussen Boxtel en Best-West dicht gegaan vanwege bergingswerkzaamheden.

Update 08:35 uur
Ook een geschaarde vrachtwagen op de A58 richting Breda: op knooppunt Princeville is de rijbaan afgesloten.

Update 08:53 uur
Ongeval met een vrachtwagen en een personenauto bij Weert op de A2 richting Maastricht. Het zou gaan om een gespinde personenauto waar een vrachtwagen op in is gereden. Volgens de eerste melding is er sprake van beknelling, de hulpdiensten zijn onderweg.

De A27 richting Breda is afgesloten bij Werkendam: een geschaarde vrachtwagen blokkeert de gehele rijbaan. De dieseltank van de vrachtwagen is lek geraakt. Verkeer wordt bij Werkendam van de weg gehaald en moet zelf een weg zoeken via Nieuwendijk of Almkerk.

Update 09:47 uur

Op de A2 Utrecht - Gorinchem staat tussen Nieuwegein en Hagestein 2 kilometer file door een geschaarde vrachtwagencombinatie, er zijn 2 rijstroken dicht.

Update 09:56 uur
Op de A16 begint het wegdek te veranderen in een ijsbaan vanaf de Moerdijkbrug naar het Zuiden.

Update 10:08 uur
Na een aanrijding met meerdere voertuigen op de A2 Den Bosch - Amsterdam bij Maarssen is daar de rijbaan afgesloten.

Provincie:
Blik op 112: