maandag, 29. september 2014 - 11:07

Veertien aanhoudingen bij controle horecagelegenheid

Veertien aanhoudingen bij controle horecagelegenheid
Amsterdam

De politie heeft zaterdag 27 september tijdens een controle bij een horecagelegenheid veertien personen aangehouden.

Bij de controle namen agenten onder andere twee vuurwapens, een groot geldbedrag en twee dure auto’s in beslag. De controle is onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

Tussen 15.00 uur en 23.00 uur hebben de politie, de gemeente, de voedsel en warenautoriteit, het openbaar ministerie, de douane, de belastingdienst en de arbeidsinspectie een controle uitgevoerd bij een horecagelegenheid aan de Bentinckstraat. De politie had informatie dat deze horecagelegenheid een ontmoetingsplek is van mensen uit het criminele circuit die extreem geweld niet schuwen. De controle richtte zich op zowel gasten als op het personeel van de horecagelegenheid.

Aanpak liquidaties
Er zijn dit jaar diverse gewelddadige liquidaties geweest in de openbare ruimte. Extreem geweld wordt daarbij niet geschuwd. Onlangs is door een persoonsverwisseling een onschuldige burger het slachtoffer geworden. De politie wil dit geweld stoppen en legt daarom de focus naast het opsporen op het tegenhouden en verstoren van criminele groepen. Onderdeel hiervan is het uitvoeren van gerichte controles op plaatsen waar personen uit deze criminele groeperingen zich mogelijk ophouden.

Resultaten
Tijdens de controle heeft de politie veertien personen aangehouden. Dit zijn mannen in de leeftijd van 22 tot 38 jaar uit Amsterdam. Eén van hen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn aangehouden op verdenking van witwassen en voor overtreding van onder andere de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Vijf personen zijn aangehouden, omdat zij geen geldig identiteitsbewijs konden tonen. Bij de controle hebben agenten twee vuurwapens, een geldbedrag van 10.000 euro, mobiele telefoons en twee dure auto’s in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: