maandag, 31. maart 2014 - 8:47 Update: 03-07-2014 0:39

Verbod op demonstratie en samenscholing in Deurne

archief foto | archief foto
Foto: Archief foto
Deurne

De burgemeester van Deurne Hilko Mak heeft een noodverordening uitgevaardigd met een verbod op demonstratie en samenscholing in Deurne. Dit na de gebeurtenissen in juwelier Goldies afgelopen vrijdag.

Zaterdagavond demonstreerde een groep van 30 personen tegen de vrouw van de juwelier die de twee overvallers zou hebben doodgeschoten. Of de vrouw dit daadwerkerlijk heeft gedaan is vooralsnog onduidelijk. Justitie zegt dat er uit noodweer zou zijn gehandeld.

De zelfde groep demonstranten dook zondagavond in Deurne op. Hier stuitte zij op een groep tegen demonstranten. De politie moest de twee groepen scheiden om escalatie te voorkomen. 

Omdat burgemeester Mak wil voorkomen dat een dergelijke situatie nogmaals voordoet, heeft hij een noodverordening uitgevaardigd. Volgens Mak zou dit kunnen leiden tot een ernstige verstoring van de openbare orde. 

Naast het verbod op demonstratie of samenscholing, is het ook verboden om kleding of middelen te gebruiken om herkenning door de autoriteiten te bemoeilijken. Dit zijn onder andere bivakmutsen, helmen en maskers.