zondag, 5. januari 2014 - 13:17 Update: 03-07-2014 0:45

Verdachte van 45 misdrijven opgepakt in Valkenburg

Foto van aanhouding verdachte door politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een man die er van wordt verdacht in de afgelopen maand in Limburg mogelijk 45 misdrijven te hebben gepleegd, is zondagochtend door de politie aangehouden. Dit meldt de politie zondag.

Veelpleger
De 36-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats werd zondagochtend in een hotel aan de Guascostraat in Valkenburg aan de Geul aangehouden. Bij zijn arrestatie verzette hij zich hevig. Hij wordt er van verdacht verantwoordelijke te zijn voor meerdere oplichtingszaken en verduisteringen in diverse horecagelegenheden en hotels in de regio.

Daarnaast verdenkt de politie hem van nog 25 diefstallen en een drietal overvallen in de regio. Mogelijk dat verhoor en nader onderzoek nog meer zaken aan het licht brengen.


Onderzoek
De man is sinds ruim een maand actief in (vooral het zuiden van) Limburg. De politie heeft de afgelopen weken via rechercheonderzoek de jacht geopend op de verdachte. Naast het werk van een rechercheteam werd er ook gebruik gemaakt van sociale media voor onderzoek naar de verblijfplaats van de verdachte en voor getuigenoproepen richting publiek en media.

Daarnaast is ook via Burgernet aandacht gevraagd aan het publiek om mee uit te kijken naar de verdachte. Zoals afgelopen vrijdag toen er een Burgernet-mail met uitgebreid signalement naar ruim 87.000 Limburgse deelnemers werd verstuurd met de oproep mee uit te kijken naar deze persoon.


Zaterdagavond wist de politie dankzij een tip te achterhalen dat de man zich op hield in Valkenburg en deed onder andere via de wijkagent een oproep aan het publiek om mee te helpen hem te traceren. Rechercheonderzoek bracht de politie zondagochtend op het spoor dat de man verbleef in een hotel. Daar is hij rond 10.00 uur aangehouden.

Oproep
De politie roept mensen op die denken ook slachtoffer te zijn van deze man en zijn oplichtingenpraktijken om contact op te nemen met het High Impact Crime team van de politie via 0900 - 88 44. Bij zijn oplichtingspraktijken maakte de man vaak gebruik van de smoes dat zijn auto defect was en dat hij graag wilde bellen of geld nodig had voor reparatie. Vervolgens verdween hij dan met het geld en/of de telefoon van de slachtoffers.

 
 
Provincie: