woensdag, 6. augustus 2014 - 15:06 Update: 06-08-2014 22:40

Verdachte aanvaring Vinkeveen op vrije voeten

Verdachte (49) dodelijke aanvaring Vinkeveen niet langer in voorarrest
Foto: EHF
Utrecht/Vinkeveen

Woensdag is het voorarrest van de 49-jarige verdachte uit Oosterbeek, van de dodelijke aanvaring van afgelopen zaterdag op de Vinkeveense Plassen, door de rechter-commissaris niet verlengd met 14 dagen. Dit meldt de rechtbank Midden-Nederland woensdagmiddag.

De rechter-commissaris heeft de vordering van de officier van justitie, om de 49-jarige man uit Oosterbeek voor 14 dagen in bewaring te stellen, afgewezen. De man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van betrokkenheid bij de aanvaring op de Vinkeveense Plassen waarbij zaterdagavond twee mensen zijn overleden.

‘De vordering bewaring is door de officier van justitie gebaseerd op doodslag. De rechter-commissaris heeft de vordering afgewezen omdat er op dit moment geen stevige verdenking is voor doodslag’, aldus de rechtbank. De raadkamer bepaalt donderdag of de man ook echt op vrije voeten komt.

De twee andere verdachten die nog vast zitten, een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw, beiden uit Amstelveen, worden niet voorgeleid, maar blijven nog wel in verzekering en worden nog gehoord. Zij, en de andere twee verdachten die eerder zijn heengezonden, blijven aangemerkt als verdachten in het onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: