dinsdag, 15. juli 2014 - 10:07 Update: 15-07-2014 10:22

Verdachte brandstichtingen aangehouden

verdachte, brandstichtingen, aanhouding
Foto: Archief EHF
Oss

Dinsdagmorgen is een 29-jarige man uit Helmond aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichtingen in Oss en Valkenswaard.

Hij zit vast voor verder onderzoek.

De Helmonder wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in café Ditisit aan de Molenstraat in Valkenswaard, waar in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart jl.brand woedde. Uit onderzoek bleek dat deze brand was aangestoken. De man wordt verder verdacht van een poging tot brandstichting op 28 maart 2014 bij de zonnestudio San Soleil gevestigd aan de Berghemseweg te Oss.

Brandstichting Ditisit

Volgens omstanders werd op 25 maart rond half één 's-nachts iets naar binnen gegooid bij café Ditisit, waarna brand uitbrak. Direct daarna zouden twee mannen zijn weg gerend. De brandweer bluste niet alleen het vuur, maar haalde ook een man uit een woning boven het café. Hij was ongedeerd. De naaste buren van het café brachten op last van de brandweer de nacht elders door in verband met de aanwezigheid van koolstofdioxide in hun woning.

Poging brandstichting San Soleil

In de nachtelijke uren van vrijdag 28 maart 2014 werd getracht brand te stichten bij deze zonnestudio in Oss. Door de politie werd toen dezelfde 29-jarige verdachte op heterdaad aangehouden. Omdat er toen onvoldoende gronden waren om hem langer vast te houden, werd hij enkele dagen later vrijgelaten. De man bleef echter wel verdachte in deze zaak. Inmiddels zijn uit onderzoek nieuwe feiten bekend geworden.

Nieuwe feiten

De Helmonder werd dinsdagochtend in zijn woning aangehouden. De recherche doorzocht vervolgens zijn woning. De aanhouding van deze verdachte vloeit voort uit onderzoek naar de brandstichting in Valkenswaard en de poging daartoe in Oss, waaruit nieuwe feiten bekend werden. Hij werd derhalve in opdracht van de officier van justitie opnieuw opgepakt. Het onderzoek naar beide branden gaat onverminderd voort.

Bureau Brabant

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde op 23 juni aandacht aan de brandstichtingen bij de Osse zonnestudio, waarbij ook bewakingsbeelden werden getoond. Een week later was er in hetzelfde programma aandacht voor de brandstichting bij Ditisit.

Provincie:
Blik op 112: