woensdag, 9. april 2014 - 11:59 Update: 03-07-2014 0:38

Verdachte dodelijk geweldincident in Leek aangehouden

Foto van bewaker bij celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie hield dinsdagnacht een 23-jarige man uit Leek aan voor betrokkenheid bij het dodelijke geweldsincident, dat maandagavond heeft plaatsgevonden op de Korreweg in Groningen. Dit meldt de politie woensdag.

Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats raakte bij het geweldsincident in eerste instantie zwaar gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Sectie op het lichaam van het slachtoffer moet meer helderheid geven over de doodsoorzaak van het slachtoffer.

Media

Na berichtgeving in de media meldden meerdere personen zich bij de politie. Op grond van de verklaringen van deze getuigen en door het werk van het rechercheteam kwam de Leekster in beeld als verdachte. Hij werd dinsdagnacht in zijn woning in Leek aangetroffen en aangehouden. De verdachte werd in een cel ingesloten.

Opsporing Verzocht

Ook na de uitzending van Opsporing Verzochten kwamen 7 tips bij het rechercheteam binnen. Rechercheurs beoordelen de tips op bruikbaarheid. De verdachte wordt de komende dagen gehoord. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze beslist of de Leekster in bewaring wordt gesteld.

Provincie: