zondag, 1. juni 2014 - 13:50 Update: 03-07-2014 0:35

Verdachte doden 27-jarige vrouw Oranjeplein vluchtte met scooter

Foto van scooter | Politie
Foto: Politie
Maastricht

De politie heeft zondag beeld vrijgegeven van een scooter waarmee de verdachte van het dodelijke misdrijf aan het Oranjeplein vermoedelijk is gevlucht. Dit meldt de politie zondag.

'Bij dit misdrijf kwam afgelopen vrijdag een 27-jarige vrouw uit Nieuwegein door geweld om het leven. In dit onderzoek is een scooter in beeld gekomen waarop de verdachte vermoedelijk is gevlucht', aldus de politie.

Foto scooter
Een getuige heeft een foto gemaakt van een scooter (merk Yamaha Aerox) die nabij het flatgebouw aan het Oranjeplein is gezien. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte op deze scooter is gevlucht.

Het is onbekend in welke richting de verdachte is gevlucht. Op dit moment is er nog niemand aangehouden en zijn tips altijd welkom bij de politie via 0900 8844. Wie heeft bijvoorbeeld de man vrijdagmiddag gezien die voldoet aan het signalement op deze scooter in de omgeving van het Oranjeplein?

Het signalement is vrijdag onder andere via Burgernet en Twitter verspreid. De verdachte betreft een man tussen de 20 en 25 jaar oud, lichtgetint en had een kleine snor. Hij droeg vrijdag een beige shirt en blauwe spijkerbroek. Mogelijk heeft hij deze kleding uitgedaan en treffen mensen deze kledingstukken aan. Ook dan wordt verzocht om de politie te bellen.

Daarnaast is ook bekend geworden dat de vader van het slachtoffer nog geprobeerd heeft om de verdachte tegen te houden. Dit is niet gelukt waarna de verdachte ervandoor is gegaan en de vader is teruggekeerd naar zijn zwaargewonde dochter, die later is overleden.
 

Provincie: