zondag, 12. januari 2014 - 20:23 Update: 03-07-2014 0:44

Verdachte gewond door politiekogels na inrijden op motoragent

Foto van politiecontrole avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 23-jarige man aangehouden die wordt verdacht van poging doodslag op politieagenten door op hen in te rijden. Dit meldt de politie zondag.

Motoragent aangereden
De 23-jarige verdachte reed weg bij een alcoholcontrole toen bleek dat hij teveel had gedronken. Daarbij kon een politieagent ternauwernood het voertuig ontwijken. Tijdens de achtervolging die werd ingezet reed de verdachte een motoragent aan. 

Geschoten door politie
De politie heeft toen geschoten op het voertuig, desondanks wist de verdachte te ontkomen. Het voertuig werd niet veel later aangetroffen bij de Haarlemmerhouttuinen in Amsterdam, zonder bestuurder.

Gewonde man
Rond 01.30 uur zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat er een man op de Hestiaweg neergeschoten was. Toegesnelde agenten troffen daar de 23-jarige man aan. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Op dat moment was het onduidelijk hoe de man gewond was geraakt. Echter, agenten die de man eerder op de avond hadden gecontroleerd herkenden hem als de man die was weggereden bij de alcoholcontrole.

Onderzoek
De rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek. Het wordt onderzocht of de verdachte inderdaad door de politie is neergeschoten en hoe hij bij de Hestiaweg is gekomen.

De politie verzoekt mensen die getuige waren of informatie hebben omtrent dit incident contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.