donderdag, 16. januari 2014 - 11:30 Update: 03-07-2014 0:44

Verdachte mensensmokkel aangehouden

Verdachte mensensmokkel aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Meppel

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Noord) heeft maandagmiddag tijdens een Mobiel-Toezicht-Veiligheid controle een man uit Meppel en twee mannen uit Emmen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de MTV-controle op de A-37, ter hoogte van Klazienaveen, controleerden Marechaussees drie inzittenden van een bestelbus. De 23-jarige bestuurder en de 56- en 46-jarige bijrijder, toonden een geldig reisdocument. De bestuurder verklaarde dat de laadruimte van de bus leeg was. In de laadruimte van de bestelbus werd echter een man aangetroffen, die vertelde dat zijn Egyptische paspoort in Emmen lag.

Hierna volgden tegenstrijdige verklaringen van de bestuurder, alsook de man in de laadruimte, waarna de bestuurder en de twee bijrijders aangehouden zijn op verdenking van mensensmokkel. Tijdens het doorzoeken van de woning van een van de verdachten in Emmen vonden Marechaussees twee Litouwse paspoorten. Nader onderzoek door de Koninklijke Marechaussee ID-desk Zwolle wees uit dat de paspoorten vervalst waren en tevens als gestolen gesignaleerd stonden.

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Noord doen verder onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Een van de drie verdachten is in verzekering gesteld. De vreemdeling is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Provincie:
Blik op 112: