woensdag, 2. april 2014 - 21:30 Update: 03-07-2014 0:39

Verdachte moord Tjeukemeer in Nederland

Foto van Omar Kourrich
Sint Nicolaasga

De 26-jarige Roemeen, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Omar Kourrich, is op 12 maart 2014 door de Deense autoriteiten overgeleverd aan Nederland. Hij verblijft in het huis van bewaring en wordt inmiddels verhoord door het rechercheteam dat de zaak in onderzoek heeft.

Bij de zwemplaats Ulesprong aan de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga werd vorig jaar op 20 juni het lichaam van een dode man gevonden. Voorbijgangers zagen het verbrande en vastgebonden lichaam liggen en belden de politie. Uit onderzoek bleek dat de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam door een misdrijf om het leven was gekomen.

Een team van tien rechercheurs werkt aan het opsporingsonderzoek. De 42-jarige hoofdverdachte uit Amsterdam is 12 juli aangehouden en zit nog altijd in voorarrest. Zijn 18-jarige zoon is op 7 januari door de rechtbank in vrijheid gesteld. Hij is nog wel verdachte.

Omdat de Roemeense verdachte - behalve met zijn advocaat - geen contact mag hebben met de buitenwereld, kunnen over het verloop van het verhoor geen mededelingen worden gedaan. De rechtbank Noord-Nederland heeft woensdag 26 maart beslist dat er voldoende ernstige bezwaren zijn om hem negentig dagen gevangen te houden.

De recherche sluit meer aanhoudingen in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Omar Kourrich, niet uit. Zowel in Amsterdam als in Friesland is het opsporingsteam nog actief.
 

Provincie:
Tag(s):