donderdag, 6. februari 2014 - 18:05 Update: 03-07-2014 0:43

Verdachte: Severein trok vuurwapen

Foto van Ingrid Visser | Politie
Foto: Politie

Volgens een van de Roemeense verdachten was de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zelfverdediging.

Dat zei de verdachte woensdag in de rechtszaal van Murcia. Dit melden verschillende media woensdag op basis van Spaanse berichtgeving. Severein zou tijdens de discussie met hoofdverdachte Juan Cuenca een vuurwapen hebben getrokken. Daarop zou een Oost-Europeaan, die Danikovich of Danko heet, het vuur hebben geopend en het Nederlandse stel hebben doodgeschoten, zo getuigde de Roemeense verdachte Valetin Ion in de rechtbank. Eerder zei de andere Roemeense verdachte, Constatin Stan, dat het volleybalechtpaar met eigen wapen zou zijn gedood.

Ion voert met Danko plotseling een nieuwe verdachte op als de echter dader. Ion wordt samen met zijn landgenoot Stan beschuldigd van de moord op het stel. Zij zouden de moord hebben gepleegd in opdracht van Cuenca. Visser had eerder volleybal gespeeld voor een club waar Cuenca manager was. Cuenca wordt ervan verdacht de Roemenen te hebben ingehuurd om de dubbele moord te plegen wegens een zakelijk geschil met Visser en Severein.

Eind mei 2013 werden de lichamen van Visser en Severein gevonden in een citroenboomgaard bij de Spaanse plaats Murcia. Ze werden toen al twee weken vermist.