donderdag, 23. oktober 2014 - 22:54 Update: 23-10-2014 22:58

Verdachte vast voor beroving bij melkpoederdeal

Verdachte vast voor beroving bij melkpoederdeal
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Politieagenten hebben dinsdagochtend een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de beroving en mishandeling van drie mensen die in Rotterdam dachten melkpoeder te komen kopen.

De slachtoffers uit Valkenswaard hadden via een verkoopsite een afspraak gemaakt om op maandag 30 juni in Rotterdam melkpoeder voor baby's te kopen. Toen ze op die dag rond 19.00 uur aankwamen bij een adres aan de Rusthoflaan, werden ze opgewacht door een man. Die nam de twee mannen mee een zijstraat in. Hier werd een vuurwapen op de slachtoffers gericht en werden zij van hun geld beroofd. De broer van één van de slachtoffers die ook meegereisd was, zag dat zijn broer bedreigd werd en schoot te hulp. Deze man werd daarop mishandeld en liep een flinke hoofdwond op. De berovers vluchtten toen er een voorbijganger langskwam.

Onderzoek
Er is direct een onderzoek opgestart om zo de identiteit van de daders te achterhalen. Hierbij is gebruik gemaakt van onder andere camerabeelden en sporenonderzoek. Het uitgebreide onderzoek leidde dinsdagochtend tot de aanhouding van een 18-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de beroving. Het onderzoek naar de identiteit van andere betrokkenen wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: