woensdag, 19. november 2014 - 20:22

Verdachten aangehouden voor duwen man (34) op spoor

Verdachten aangehouden voor duwen man (34) op spoor
Zoetermeer

De politie hield dinsdag 18 en woensdag 19 november twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling op station Voorweg Laag. Hier werd donderdagavond 6 november een 34-jarige man op het spoor geduwd.

Het slachtoffer en de verdachten zaten beide in de Randstadrail –die afkomstig was vanuit Leidschenveen- en kregen onenigheid. Dat kwam doordat het slachtoffer de mannen aansprak op hun gedrag, waar ook andere passagiers zich overduidelijk aan stoorden. Toen beiden uitstapten op station Voorweg Laag ontstond er een confrontatie, waarbij de mannen het slachtoffer bespuugden. Vervolgens duwden ze hem op het spoor, terwijl er een metro aankwam. De man wist net op tijd het perron op te klimmen en hield aan de val een pijnlijk been over.

Onderzoek

De politie startte na het incident een zoekactie naar de verdachten, maar trof hen niet meer aan. Door nader onderzoek werd de identiteit van de verdachten bekend. Dit kwam onder andere door de camerabeelden van HTM.

 

De eerste verdachten, een 21-jarige Zoetermeerder, werd dinsdag 18 november aangehouden. De tweede verdachte, een 20-jarige met onbekende woonplaats, is woensdag 19 november aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden in de loop van de week voorgeleid.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):