zaterdag, 4. januari 2014 - 11:14 Update: 03-07-2014 0:45

Verdachten van mishandelen politieagent buiten dienst veel langer vast

Foto van bewaker bij celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

Twee mannen van 33 en 29 jaar uit Maastricht, die verdacht worden van mishandeling van een politieagent, zijn vrijdag voor de Raadkamer van de Rechtbank verschenen.

Hun voorlopige hechtenis werd met 90 dagen verlengd. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachten werden op 23 december aangehouden voor de mishandeling van een politieagent buiten dienst. De overheid keurt geweld tegen haar medewerkers en andere hulpverleners, ook in hun vrije tijd, ten zeerste af.

Mishandeling

Het slachtoffer werd op vrijdagmiddag 1 november, buiten diensttijd, mishandeld door twee mannen bij een hondenuitlaatveldje in de Maastrichtse wijk Oud-Caberg. Mogelijk herkenden beide mannen het slachtoffer als politieagent. Het tweetal sprak hem aan, waarna een woordenwisseling ontstond waarbij het slachtoffer werd geslagen. Daarnaast werd door de belagers ook gespoten met pepperspray, maar het slachtoffer kon deze straal ontwijken.

Het slachtoffer wist naar zijn woning te vluchten, maar werd achtervolgd door het tweetal gewapend met een ketting. Zij vernielden vervolgens de voordeur en de ruit van de woonkamer en vluchtten op hun scooter in de richting van de Brusselseweg. Het slachtoffer droeg tijdens het incident geen politie-uniform en was niet als politieagent herkenbaar. Hij raakte niet gewond bij het incident.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De overheid tolereert geweld en agressie tegen mensen in de publieke diensten per definitie niet. Politiebeambten en andere hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder hinder en intimidatie hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld tegen overheidsfunctionarissen, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de overheid werkt.

Provincie:
Tag(s):