dinsdag, 4. maart 2014 - 11:19 Update: 03-07-2014 0:41

Verdachten van moorden Dwingeloo én Exloo aangehouden

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Dwingeloo

De politie heeft maandagavond twee mannen (28 en 29 jaar), beiden uit Hoogeveen, aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het echtpaar Veenendaal en Berend Smit.

De politie beschikte sinds enige tijd over een spoor dat leidde naar beide mannen. Maandagavond kwam bij het rechercheteam dat deze zaken onderzoekt zo veel informatie binnen dat in overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten beide mannen snel aan te houden. Het duo werd door een arrestatieteam in hun woning ingerekend.

Huiszoeking
Beide verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het echtpaar uit Exloo en de dood van Berend Smit. De mannen zitten vast en zij worden de komende dagen gehoord. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de woning van beide mannen. Hierbij nam de politie diverse spullen in beslag. De politie verricht nader onderzoek op deze in beslag genomen spullen.

DNA
Van beide verdachten wordt DNA afgenomen. Hun DNA wordt uiteraard onderzocht en vergeleken met gevonden sporen in beide zaken. Het onderzoek is in volle gang. Er werken 25 rechercheurs aan de zaken.

Provincie: