zondag, 19. januari 2014 - 17:18 Update: 03-07-2014 0:44

Verdachten na dollemansrit Doetinchem aangehouden

Foto van aanhouding verdachte door politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Doetinchem

De inzittenden van van een auto, drie mannen van 16, 19 en 27 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats, zouden zaterdag in Wehl twee jassen met inhoud hebben gestolen. Dit meldt de politie zondag.

Wilde achtervolging
Rond 15.45 uur kwam zaterdagmiddag bij de politie de melding binnen over een diefstal van twee jassen in Wehl, waarbij een auto met Duits kenteken was weggereden. Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de C. Missetstraat in Doetinchem, waarna de achtervolging werd ingezet.

Hier reed de auto met hoge snelheid over een fietsbrug, waar hij rakelings langs een paar voetgangers reed. Vervolgens sloeg hij linksaf de Wijnbergseweg op, richting meubelboulevard. De bestuurder reed zo hard, dat de politie hem tijdelijk uit het zicht verloor.

Jassen gedumpt
Op de Beekseweg in Zeddam in de richting van Beek werd de auto getraceerd en gestopt. De drie inzittenden zijn aangehouden op verdenking van diefstal en overtreding van verkeersregels. De politie is nog op zoek naar een vierde inzittende, die ondertussen gevlucht was.

De jassen zijn onderweg gedumpt en terug gevonden door een getuige die hierover de politie heeft ingelicht.