maandag, 13. oktober 2014 - 12:02 Update: 13-10-2014 12:08

Verdachten openlijk geweld Bekerfinale in november voor de rechter

Foto van scheidsrechterfluit
Rotterdam

Verdachten openlijk geweld Bekerfinale in november voor de rechter

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft vorige week de eerste dagvaardingen verstuurd aan verdachten van openlijk geweld tijdens de Bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. Voor de behandeling van de strafzaken zijn bij de rechtbank in Rotterdam drie dagen ingepland. De eerste 12 verdachten moeten op vrijdag 7 november voor de rechter verschijnen.

Vuurwerk

Tijdens de Bekerfinale, op 20 april in Rotterdam, moest de wedstrijd langdurig worden stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid vanuit een vak met Ajax-supporters. Daarnaast werden er in dat vak vernielingen aangericht. In een gezamenlijk onderzoek van de politie in Rotterdam en Amsterdam werden uiteindelijk zo’n veertig verdachten aangehouden. Daarvan staan er nu 36 terecht. De enige aangehouden minderjarige verdachte zal op een jeugdzitting worden geplaatst, van drie anderen is onvoldoende bewijs dat zij betrokken waren bij het openlijk geweld. De zittingen zullen zowel door een Rotterdamse als Amsterdamse officier van justitie worden gedaan.

De verdachten komen vooral uit Noord-Holland en zijn tussen de 18 en 31 jaar oud. Zij hebben inmiddels al een stadionverbod uitgereikt gekregen.

Provincie:
Tag(s):