donderdag, 23. oktober 2014 - 16:11 Update: 23-10-2014 16:13

Verdubbeling aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport

Verdubbeling aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het aantal Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) in de sport is het afgelopen jaar verdubbeld, van 5126 naar 10.251. Dat blijkt uit de monitor ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ (VSK). Deze is vandaag door minister Edith Schippers van Sport aan de Tweede Kamer aangeboden.

Naast de verdubbeling van het aantal VOG’s blijkt onder meer dat 30 procent van de sportverenigingen inmiddels een veiligheidsprotocol heeft en 8000 scheidsrechters een weerbaarheidstraining hebben gevolgd. Tevens zijn in het amateurvoetbal vorig jaar 40.000 tijdstraffen opgelegd en is het aantal excessen in het voetbal met 12 procent gedaald.

‘Het afgelopen jaar zijn flinke stappen gezet. Je merkt echt dat het onderwerp leeft. Ik vind het heel mooi om te zien dat mensen in alle geledingen van de sport; ouders, coaches, bestuurders en amateur – en topsporters zich inzetten om sport leuker en veiliger te maken’, aldus Schippers. ‘Maar we zijn er nog niet, ook de komende jaren zullen we ons volop blijven inzetten tegen geweld en intimidatie op en rond het sportveld.’

Categorie:
Provincie: