maandag, 10. februari 2014 - 20:43 Update: 03-07-2014 0:42

Verdwaalde Nederlandse snowboarders na nacht gered in bergen

Foto van stoeltjeslift | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Twee 20-jarige Nederlandse snowboarders hebben in de nacht van zondag op maandag vastgezeten op een bergflank in de Oostenrijkse Alpen.

Ze zijn maandagochtend bij zonsopkomst door een helikopter meegenomen. Dit meldt de Oostenrijkse krant de Salzburger Nachrichten.

De twee 20-jarigen waren aan het snowboarden toen zij in het gebied van de Gletscherbahn in Kaprun in onbegaanbaar gebied terechtkwamen. Ze waren verdwaald en hadden daarbij de piste verlaten en stuitten op een zeer steile rotswand, waardoor ze niet verder konden. Met hun mobiele telefoon konden ze de hulpdiensten waarschuwen. Maar waar de snowboarders zich precies bevonden, kon slechts vaag worden vastgesteld. Daarop startte een reddingsteam met elf mensen een zoektocht naar het duo. Rond 02.30 uur werden de verdwaalde snowboarders gevonden.

Omdat men in het donker niet direct met de reddingsactie kon beginnen, bleven vijf redders de hele nacht bij de snowboarders. Bij het aanbreken van de dag werden de mannen alsnog door een helikopter opgepikt.