donderdag, 6. maart 2014 - 23:24 Update: 03-07-2014 0:41

Vergaste ganzen Waterland vormden geen gevaar voor vliegverkeer Schiphol

foto van Schiphol | fbf
Foto: Bon
foto van Schiphol | fbf
Foto: Bon
Amsterdam

De zogenaamde Schipholganzen in Waterland zijn jarenlang zonder reden vergast. Dat stelt de Partij voor de Dieren Amsterdam. In een brief geeft de Amsterdamse VVD-wethouder Dierenwelzijn, Eric van der Burg toe dat de ganzen in Waterland geen risico vormden voor vliegverkeer.

In 2012 heeft de omstreden dierenbestrijder Duke Faunabeheer echter nog vangst- en vergassingsacties uitgevoerd om de populatie op deze plek te verkleinen. Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Amsterdam: ‘De wethouder komt nu met feiten die wij al jaren geleden naar voren hebben gebracht.

Ganzen in Waterland vormen geen gevaar voor de vliegveiligheid. Wij willen van de wethouder weten wat er nu door de gemeente met deze informatie wordt gedaan, ook gezien Amsterdam 20% van de aandelen van Schiphol bezit. Wij willen dat de 10 kilometer-zone rondom Schiphol minder aantrekkelijk wordt gemaakt voor ganzen. Dit wordt ook al met succes in Denver gedaan. Plaats zonnepanelen rondom Schiphol en ploeg de oogstresten direct om, dat zijn maatregelen die effectief zijn en waardoor de dieren gespaard worden. We zullen volgende week in de raad een motie indienen om onmiddellijk de vergunning in te laten trekken en te stoppen met vergassen!’