zaterdag, 22. maart 2014 - 21:14 Update: 03-07-2014 0:39

Verkeerde vrouw gecremeerd

Een hoogbejaarde vrouw, die in een Brussels rusthuis woonde, maar in een ziekenhuis overleed, is per vergissing gecremeerd.

Door nog onbekende oorzaak is haar lichaam verwisseld met het lichaam van een andere overledenen in het mortuarium. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws op de site.

De bedoeling was dat de bewoonster van in negentig, die in een OCMW-rusthuis verbleef in de familiekelder naast haar man zou worden begraven. De vrouw overleed in een ziekenhuis en haar dochter had gevraagd om het lichaam van haar moeder in het mortuarium van het OCMW-rusthuis te bewaren totdat de begrafenisondernemer zou komen.

Later bleek de familie van een andere overleden bewoner een privébegrafenisondernemer had ingeschakeld om het lichaam van hun naaste, dat eveneens in het mortuarium lag, te recupereren en te cremeren. Dinsdagavond merkte men in het OCMW-rusthuis dat het lichaam was verdwenen. Blijkbaar had de privéfirma zich om een nog onbekende reden vergist in het lichaam. Het lichaam van de bejaarde vrouw werd gecremeerd en de as werd verstrooid.

De familie van de overleden vrouw heeft een klacht ingediend, zo berichten diverse media.