vrijdag, 1. augustus 2014 - 11:20

Verkeersconflict loopt uit schietincident

Verkeersconflict loopt uit schietincident
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

Op donderdagavond 31 juli raakte een man gewond bij een schietincident op de Stadsring in Amersfoort. De politie heeft kort daarna twee verdachten aangehouden in Utrecht.

Rond 20.00 uur kwam de melding dat er een schot was gehoord op de Stadsring nabij de Bleekersingel. Agenten die in de omgeving surveilleerden, in verband met de begeleiding van de Gay-pride in Amersfoort, waren snel ter plaatse en troffen een gewonde man aan. Dit slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Soest, bleek een schotwond te hebben maar was aanspreekbaar. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Arrestatie
Na het incident bleek een donkerkleurige personenauto met twee inzittenden te zijn weggereden. Deze auto werd rond 20.35 uur waargenomen op de Rijksweg A2 bij het knooppunt Oudenrijn. Agenten volgden de auto in de richting van Leidsche Rijn. Op de Vleutensebaan in Utrecht werd de auto tot stoppen gemaand en beide inzittenden aangehouden. De verdachten, een 40-jarige inwoner van Amersfoort en een 22-jarige inwoonster van Soest, zijn ingesloten. Vermoedelijk is een verkeersconflict het motief geweest voor het schieten op het slachtoffer.

Provincie:
Tag(s):