zaterdag, 27. december 2014 - 10:40 Update: 27-12-2014 11:02

Verkeershinder door sneeuw en gladheid

Verkeershinder door sneeuw en gladheid
Foto: fbf
Den Haag

De sneeuwval en gladheid zorgen voor moeilijke rijomstandigheden op de Nederlandse wegen.

Dat geldt dan vooral op wegen ten zuiden van de lijn IJmuiden-Lelystad-Enschede. Rijkswaterstaat en de ANWB raden weggebruikers aan hun snelheid aan te passen. Niet alleen vanwege de sneeuw, maar ook vanwege de harde wind.

Inmiddels ligt er sneeuw in Zeeland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, zo meldt de VerkeersInformatieDienst. Op meeste plaatsen blijft de sneeuw ook liggen, op sommige plaatsen ligt nu al 7 centimeter sneeuw.  Meteo Group verwacht in het midden van het land een sneeuwtapijt van 3 tot 6 centimeter en in het zuiden kan zelfs 5 tot 10 centimeter vallen.

Automobilisten moeten vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en de drie zuidelijke provincies rekening houden met vertraging door glibberige wegen. In Limburg sneeuwt het naar verwachting vanavond ook nog. Ook kan het vanavond door bevriezing glad worden, zo meldt het KNMI.

De NS heeft een aangepaste dienstregeling aangekondigd. Dit betekent dat er op drukke trajecten nog maar de helft van de treinen zal rijden. Volgens het KNMI blijft het in noorden van het land droog.

Provincie:
Tag(s):