woensdag, 29. oktober 2014 - 17:44 Update: 29-10-2014 18:13

Vermeende 'Ebola-patiënt' Limburg overleden

Vermeende 'Ebola-patiënt' Limburg overleden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Maastricht

De patiënt, die afgelopen zondagavond in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht werd opgenomen waarvan de geruchten gingen dat het om ebola ging, is inmiddels overleden. Dit heeft de GGD Zuid Limburg bevestigd.

Naar aanleiding van onrust in de Maastrichtse wijk en onjuiste informatie in de (sociale) media, berichtte de GGD Zuid Limburg eerder al dat bij de betreffende patiënt geen verdenking op ebola bestond. Inmiddels is ook de diagnose MERS (Middle-East Respiratory Syndrome) uitgesloten. ‘Dit betekent dat er op geen enkel moment sprake was van een bedreiging voor omwonenden, medewerkers, patiënten of verzorgend personeel’, aldus de GGD.

Er ontstond zondagavond veel onrust onder mede-buurtbewoners toen de patiënt door ambulancepersoneel in witte pakken werd opgehaald. Voor hulpverleners, waaronder het ambulancepersoneel, gelden landelijke protocollen waarin staat dat zij zichzelf altijd zo goed mogelijk moeten beschermen en hoe en wanneer zij dat moeten doen. Ook bij deze patiënt is uit voorzorg gekozen voor maximale bescherming van het ambulancepersoneel, ondanks de lage verdenking op een ernstige infectieziekte.

Lees alles over:
Categorie: