vrijdag, 10. oktober 2014 - 17:33 Update: 11-10-2014 9:19

Vermist 13-jarig meisje uit Tilburg in goede gezondheid teruggevonden.

Vermissing 13-jarig meisje uit Tilburg door recherche onderzocht
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

De politie heeft laten weten dat het 13-jarige meisje uit Tilburg in goede gezondheid is teruggevonden.

Dit meldt het AD vrijdagavond. De politie wil niet zeggen hoe ze is verdwenen en waar en hoe ze precies is gevonden.

Het Poolse meisje was woensdagmiddag niet thuisgekomen na het boodschappen doen in een winkelcentrum dichtbij haar huis. De politie nam de vermissing zeer serieus en formeerde een Team Grootschalige Opsporing.

Het meisje vertrok woensdagmiddag vanuit haar woning in de wijk Tilburg-Noord en is daarna niet thuisgekomen. Ze zou enkele boodschappen gaan doen in het winkelcentrum aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord, vlakbij haar woning. Het meisje, dat heel weinig Nederlands spreekt, alleen Pools en gebrekkig Engels, komt oorspronkelijk uit Polen en woont pas sinds maart van dit jaar in Nederland. 

Vermissing

De moeder van het meisje meldde de vermissing van haar minderjarige dochter woensdagavond bij de politie. Er werd een zoektocht op touw gezet. Uit onderzoek bleek dat het meisje woensdagmiddag 8 oktober rond 18.00 nog was gezien op het Wagnerplein in Tilburg.

Zorgen

Het Openbaar Ministerie en de politie maakten zich zorgen over het welbevinden van het meisje. Dit vanwege haar jonge leeftijd, haar gebrekkige bekendheid met de Nederlandse taal, haar onbekendheid met Nederlandse cultuur, de beperkte bekendheid met de geografie van haar woonomgeving en de verstreken tijdsduur. Het was op dat moment volstrekt onduidelijk waar ze was en hoe het met haar zou gaan. Politie en Justitie hadden geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar sloten geen enkel scenario uit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):