zaterdag, 8. november 2014 - 9:42 Update: 08-11-2014 9:50

Vermiste man dood in water jachthaven gevonden

Vermiste man in water jachthaven gevonden
Stavoren

Hulpdiensten hebben vrijdagavond een zoekactie op touw gezet in het water van jachthaven Marina aan de Middelweg.

Dit naar aanleiding van een vermissing van een 71-jarige man uit Dusseldorf (D). De havenmeester meldde dat de man al enkele dagen niet meer was gezien, terwijl zijn zeilboot nog in de jachthaven lag en zijn auto op het parkeerterrein stond. Daarnaast was er deze week een jas in het water gevonden.

Bij de zoekactie is gebruik gemaakt van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk. Vrijwilligers van dit team vonden binnen korte tijd een lichaam in het water, vermoedelijk van de vermiste Duitser. Het lichaam is geborgen en overgebracht naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Daar vond vrijdagavond een schouw plaats. Hierbij is vastgesteld dat de man is verdronken; er zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen. Er is onderzoek gedaan in de boot van de man.

Ook hier zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een misdrijf. De identiteit is nog niet definitief vastgesteld; er moet nog een confrontatie plaatsvinden met familie. Het lichaam zal worden vrijgegeven als de identiteit met honderd procent zekerheid is vastgesteld.

Provincie:
Tag(s):