dinsdag, 27. mei 2014 - 20:45 Update: 03-07-2014 0:35

Vermoedelijk drugschemicaliën in gierput

Foto van politieauto | Archief MV
Foto: Archief MV

Tijdens een integrale werd een vreemde chemische geur waargenomen.

De controle vond maandag plaats bij een agrarisch bedrijf aan de Akkerweg te Riel. De controle werd uitgevoerd onder regie van de gemeente Goirle. De chemische lucht bleek afkomstig uit de gierput onder een voormalige koeienstal op het terrein. Mogelijk is er sprake van een dumping van chemicaliën, die afkomstig van de productie van synthetische drugs.

Melding

De politie en ambtenaren van de gemeente Goirle voerden een onderzoek uit naar de inhoud van de gierkelder. Specialisten namen daarbij monsters van de aangetroffen situatie. De integrale controle vond plaats omdat er eerder bij de politie een melding was binnengekomen van een verdachte situatie. De eigenaar van het agrarische bedrijf evenals de huurder van de koeienstal kwamen naar de koeienstal en verleenden medewerking aan het onderzoek.

Bemonstering

Gisterenavond en vanochtend is door de Omgevingsdienst Midden en West Brabant monsterafname verricht in de gierkelder. Ook zijn luchtmetingen verricht. Nader onderzoek van de genomen monsters moet uitwijzen om wat voor aanwezige stoffen het exact gaat.

Gevaarlijke situaties

Drugslaboratoria leveren een groot risico op in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag en dumping van chemische (afval)stoffen is gevaarlijk. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):