vrijdag, 24. oktober 2014 - 15:37 Update: 24-10-2014 15:47

Vernieuwde gebouw Radio Kootwijk door van Vollenhoven geopend

Vernieuwde gebouw Radio Kootwijk door van Vollenhoven geopend
Foto: EHF
Kootwijk

Vrijdag heeft Pieter van Vollenhoven het vernieuwde gebouw A van voormalig zendstation Radio Kootwijk geopend. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag.

Gebouw A vormt een onderdeel van Radio Kootwijk op de Veluwe. Staatsbosbeheer werkt sinds 2009 aan het behoud en de herbestemming van Radio Kootwijk. De buitengevels van Gebouw A hebben een schoonmaakbeurt gekregen en zijn zorgvuldig gerepareerd. Hierdoor zijn details in de betonnen buitenmuren weer goed te zien. De muren van de karakteristieke zenderzaal zijn teruggebracht in de oorspronkelijke lichte kleur, tot in de toren toe.

In 2012 is de monumentale vloer hersteld en het dak vernieuwd en kreeg het gebouw een mindervalidelift en sanitaire voorzieningen. Op de begane grond van Gebouw A is een expositie te zien waarin de bezoeker wordt meegenomen in de geschiedenis van het gebouw. 

De openingshandeling bestond uit de in ontvangstname van het boek radio Kootwijk, biografie van een zendstation en een dorp in het  hart van de Veluwe van Cees van der Pluijm. In dit boek wordt de honderdjarige geschiedenis van het zendstation en het dorp beschreven.

Provincie:
Tag(s):