donderdag, 25. december 2014 - 13:04

Verpleegkundige korte tijd vastgehouden door boze patiënt

Verpleegkundige korte tijd vastgehouden door boze patiënt
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Een 62-jarige Hagenaar bracht kerstavond op het politiebureau door nadat hij in zijn woning aan De Brink een verpleegkundige had bedreigd met een hockeystick.

Agenten kregen omstreeks 19.00 uur de melding dat er in de bewuste woning een collega bedreigd zou zijn. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed naar de woning, terwijl inmiddels gemeld werd dat de agent in kwestie met een hockeystick bedreigd werd en de woning niet mocht verlaten. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een politie-agent maar een verpleegkundige. De verdachte stond op de galerij voor de woning met de hockeystick nog in zijn handen. Hij werd door agenten overmeesterd en aangehouden. De man bleek duidelijk onder invloed van alcohol te zijn en gedroeg zich recalcitrant.

Op het politiebureau is hij uiteindelijk ingesloten voor verhoor. De verpleegkundige deed aangifte van bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Hij was naar de woning gestuurd om daar iemand te helpen die mogelijk een epileptische aanval had. Toen de verdachte medicijnen eiste die de verpleegkundige hem niet mocht geven, sloeg de stemming om.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):