dinsdag, 16. september 2014 - 8:34 Update: 16-09-2014 11:49

Verwarde man na lange nacht van dak in Arnhem

Verwarde man uren lang op dak woning in Arnhem
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

Een 29-jarige verwarde man uit Arnhem is maandagmiddag, voorafgaand aan een beoordeling door de crisisdienst, het dak van een woning opgevlucht.

Dinsdagochtend is de politie het dak opgegaan om de man naar beneden te begeleiden. Hierop reageerde de man door zich van het dak te laten glijden. De man is op straat door de agenten aangehouden; de ambulancedienst heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling van mogelijke verwondingen.

Maandagmiddag was de man in een woning bij familie aan de Hilversumstraat in Arnhem en zou hij in verband met zijn psychische gesteldheid beoordeeld worden door de GGZ. De man ging er vandoor en klom het dak van de rijtjeswoning op. Hierop zijn meer hulpdiensten geïnformeerd. Vanaf dat moment bevond zich een ladderwagen van de brandweer, een ambulance en politie in de staat. Door de politie is gedurende de nacht gesproken met de man om hem te overreden naar beneden te komen. Op verschillende momenten gooide de man enkele dakpannen naar beneden, waar auto’s geparkeerd stonden. Buurtbewoners konden vannacht in hun woning blijven.

Vanmorgen rond 08.30 uur zijn enkele agenten het dak opgegaan met als doel om de man naar beneden te halen. Hierop liet de verdachte zich van het dak afglijden en naar beneden vallen. De man was goed aanspreekbaar maar heeft mogelijk enkele verwondingen opgelopen door zijn val.

Onderzoek
De verdachte is aangehouden voor vernielingen die hij pleegde aan enkele schoonstenen en het gooien van dakpannen naar de rijbaan. Deze ochtend hebben agenten een buurtonderzoek gehouden om eventuele benadeelden te traceren. De verdachte zal na behandeling in het ziekenhuis verhoord worden op het politiebureau. Hij zal eveneens beoordeeld worden door de crisisdienst. Op dit moment is niet bekend wat de verwondingen van de verdachte zijn.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):