zaterdag, 18. oktober 2014 - 11:06

Verwarde man zet waterkraan open en vlucht huis uit

Verwarde man zet waterkraan open en vlucht huis uit
Foto: Archief MV
Assen

Een verwarde man zorgde in de nacht van vrijdag op zaterdag voor veel onrust.

Hij barricadeerde de voordeur van zijn woning, zette een waterkraan open en vluchtte voor de politie.

Omstreeks 04.00 uur meldde een bewoner van de Oosterbroekstraat ernstige wateroverlast afkomstig van zijn bovenburen. Agenten die aanklopten bij de woning waar het water vandaan kwam, werden door de bewoner niet binnengelaten. Van de bewoner is bekend dat hij psychische problemen heeft.

Om een eind te maken aan de wateroverlast en te kunnen beoordelen of de bewoner hulp nodig had, is geprobeerd de deur te forceren. Omdat dit niet lukte is de politie via het balkon aan de achterzijde de woning binnengegaan. De bewoner bleek te zijn gevlucht.

De man had een kraan opengezet waardoor de woning onder water was gelopen. Omdat de agenten ook een gaslucht meenden te ruiken zijn, in afwachting van de komst van de brandweer, omliggende woningen ontruimd. Uiteindelijk bleek er geen gevaar te zijn voor een ontploffing en konden de bewoners weer snel terug naar hun woning.

Ondertussen zijn agenten in de omgeving gaan zoeken naar de man. Een agent trof de man in een steegje in de omgeving van de Venebroekstraat. De man liep op blote voeten en was totaal verward. Toen de agent de man voor zijn eigen en anders veiligheid wilde boeien, beet hij de agent in een hand. Hij rukte zich los en vluchtte met een handboei aan één hand.

Enige tijd later kon de man op het Zuidenveld worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar psychische hulpverlening voor hem is ingeschakeld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):