donderdag, 20. november 2014 - 19:06 Update: 20-11-2014 20:45

Verwarring over toestand vader Máxima, familie ontkent overlijden

Verwarring over toestand vader Máxima
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

De vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta zou donderdag zijn overleden.

Argentijnse media hebben dat op basis van bronnen in het ziekenhuis Fundaleu laten weten. Maar later meldde het ziekenhuis zelf via Twitter dat Jorge Zorreguieta in stabiele toestand zou verkeren en woensdag al uit het ziekenhuis is ontslagen. Argentijnse media hebben de berichten over de dood van Zorreguieta inmiddels ingetrokken. Bronnen rond het Koninklijk Huis ontkennen tegenover nu.nl ten stelligste dat Zorreguieta is overleden.

En de  grootste krant van Argentinë, La Nacion, meldt nu dat Inés, de zus van koningin Maxima heeft bevestigd dat haar vader leeft. Zijn toestand zou zeer ernstig zijn, maar stabiel. Dit meldt de NOS.

De gezondheidstoestand van de 86-jarige Zorreguieta is al langere tijd zeer ernstig. Afgelopen weekend is koningin  Máxima nog naar Argentinië afgereisd om haar zieke vader te bezoeken.  Zorreguieta lijdt aan leukemie.

In Nederland is Zorreguieta altijd omstreden geweest vanwege zijn verleden tijdens het bewind van de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Tijdens het regime van Videla weden tienduizenden politieke tegenstanders vermoord en gemarteld. Jorge Zorreguieta was onderminister van Landbouw onder Videla, maar hij heeft altijd gezegd dat hij niets wist van de verdwijningen.

Categorie: