zondag, 1. juni 2014 - 14:23 Update: 03-07-2014 0:35

Videoboodschap gevonden bij opgepakte Syriëganger aanslag Brussel

Videoboodschap gevonden bij opgepakte Syriëganger aanslag Brussel
Foto: Federaal Parket

De 29-jarige verdachte van de aanslag vorige week zaterdag op het Joods Museum in Brussel die afgelopen vrijdag in Marseille is opgepakt had tijdens zijn arrestatie een videoboodschap van de aanslag bij zich. Dit heeft het Federaal Parket in België zondagmiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Bus uit Amsterdam
Het zou gaan om de 29-jarige Mehdi Nemmouche die per toeval vrijdag werd opgepakt bij een douanecontrole in Saint-Charles bij Marseille, waar hij net van de bus Amsterdam-Brussel-Marseille stapte. Het federaal parket heeft de arrestatie bevestigd.

Kalasjnikov en pistool en camera
De 29-jarige man had in zijn bagage een Kalasjnikov en een zelfde pistool waarmee is geschoten tijdens de aanslag in het Joods Museum. Ook werd een GoPro-camera aangetroffen, een zelfde die de dader in Brussel tijdens de aanslag op zijn borst droeg.

Afgelopen zaterdag schoot een tot nu toe onbekende man vier personen neer met een kalasjnikov aanvalsgeweer bij het Joods Museum in Brussel. Drie slachtoffers overleden op de plaats van het incident. Het vierde slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Categorie:
Tag(s):