woensdag, 26. maart 2014 - 15:59 Update: 03-07-2014 0:39

Vier Bandidos leden aangehouden in Geleen

foto van motorclub | fbf
Foto: Archief foto ter illustratie
Sittard-Geleen

Vier leden van de motorclub Bandidos zijn door de politie woensdagmiddag aangehouden bij uitvoering van bestuurlijke maatregelen bij een woning aan de Waterstraat in Geleen.

Bij de woning zijn vier personen na controle aangehouden wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Een van hen bleek daarnaast ook nog een openstaande boete te hebben die hij moest voldoen. Hierbij zijn drie auto's in beslaggenomen voor nader onderzoek. De politie was woensdagmiddag aanwezig op de Waterstraat voor de uitvoering van de door de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) genomen bestuurlijke maatregelen.

Maatregel
De politie had informatie dat Harry Ramakers, president van de de Bandidos in Sittard, was gaan wonen aan de Waterstraat nadat er tweekeer een aanslag op zijn woning was gepleegd met explosieven.  De Bandidos Sittard zouden voornemend zijn om een feest te geven en ook leden van andere Outlaw motorclubs hebben uitgenodigd. Om deze Outlaw motorclubs te weren, heeft de burgemeester een noodverordening uitgevaardigd. Dit uit oogpunt van orde en veiligheid. Daarnaast is besloten de woning te sluiten.

Harry Ramaker: 'wij zijn eigenlijk het slachtoffer' 
In een interview met de Limburgse regionale omroep L1 zegt Harry Ramaker dat hem te verstaan is gegeven dat hij in geen een gemeente in Nederland meer welkom is. Na de bomaanslagen op zijn woning zou hij een adres hebben gekregen, maar zegt hier geen zin in te hebben. 'Wij gooien niet met bommen. Wij hebben eigenlijk niets gedaan en de politie weet wie het gedaan heeft, en pakt ze niet op', zegt Ramaker. De aanslagen zouden volgens de president van de Bandidos in Sittard niets met motorclubs te maken hebben.