maandag, 6. januari 2014 - 17:27 Update: 03-07-2014 0:45

Vier jongeren aangehouden na vuurwerkincident met scherven

Foto van vuurwerk jaarwisseling | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft vier jongeren aangehouden naar aanleiding van het vuurwerkincident van oudejaarsnacht aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam waarbij een parkeermeter werd vernield en er daardoor gewonden vielen. Dit meldt de politie maandag.

‘We hebben vier jongeren aangehouden in de leeftijd van 16 tot 19 jaar’, aldus de politie.

Zwaargewond door scherven
Die nacht, om ongeveer 00.50 uur, werd op de kruising van de Wolphaertsbocht en de Den Hertigstraat een parkeermeter ‘opgeblazen’ met waarschijnlijk illegaal vuurwerk. Enkele scherven raakten de slachtoffers. 
Een 14-jarige Rotterdamse jongen, die nietsvermoedend samen met een vriend op een afstand van ongeveer 40 meter stond, werd door het rondvliegende metaal aan het hoofd geraakt en raakte zwaar gewond. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Zijn vriend bleef ongedeerd. Een 26-jarige man raakte gewond aan zijn arm en gezicht. Hij is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen en is thuis herstellende. Alle drie hadden niets met de groep die de parkeermeter opblies te maken.

3D-scan
De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, zoals een 3D-scan van de plaats van het incident, een getuigenoproep en een buurtonderzoek. Ook hoorde zij getuigen. Mede door hun verklaringen werden de drie jongeren zondag aangehouden. Eén van hen 's avonds in zijn ouderlijke woning. 


Een ander, zijn broer, meldde zich kort daarna bij de politie. De derde verdachte, een meisje van 16 jaar werd eerder die zondag aangehouden. Een vierde verdachte, een 19 jarige jongeman werd maandagmiddag voor zijn woning in Rotterdam aangehouden.

De politie verwacht dat onder deze vier ook de hoofdverdachte zit, maar stelt een nader onderzoek in naar de rol die allen hebben gespeeld bij dit incident.