zaterdag, 4. januari 2014 - 14:00 Update: 03-07-2014 0:45

Vier tieners zonder kaartje mishandelen conducteur

Foto van conducteur | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Rijen

Vier jongens uit Rijen (13, 14, 14 en 15 jaar) hebben vrijdagavond rond 18.00 uur in de trein een conducteur mishandeld.

Het viertal werd door een agent mede dankzij een alerte getuige op de Stationsstraat aangehouden.

De conducteur vertelde dat hij, nadat de trein vanuit Breda richting 's-Hertogenbosch was vertrokken, begon met het controleren van de vervoersbewijzen van de passagiers. Hij zag dat vier jongens steeds voor hem uit bleven lopen door de trein heen. Hij sprak hen aan, waarna zij toegaven dat ze geen kaartje hadden of op andere wijze hadden betaald. Ook hadden ze naar eigen zeggen geen legitimatiebewijs of portemonnee bij zich.

Klappen en schoppen

De conducteur voelde dat het gesprek grimmig werd. Nabij het station Rijen werd hij door een van de jongens bij zijn boord gepakt. Vervolgens kreeg hij meerdere klappen tegen het hoofd. Ook werd hij door de jongens geschopt. Hij kwam op de grond terecht en voelde dat zijn gezicht begon op te zwellen. Een van de passagiers schoot het slachtoffer te hulp en pakte een van de daders vast.

Getuige

De trein stond inmiddels stil op het station Rijen. De vier daders sloegen op de vlucht, maar konden door de politie, mede op aanwijzing van een getuige, worden aangehouden. De linkeroogkas van de conducteur is gezwollen, ook heeft hij verwondingen op zijn voorhoofd en een schaafwond op zijn knie.

Niet getolereerd

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Provincie:
Blik op 112: