vrijdag, 28. maart 2014 - 13:22 Update: 03-07-2014 0:39

Vier verdachte leden motorclub Geleen voorgeleid

Foto van toga van rechter | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De afgelopen woensdag in Geleen opgepakte 4 leden van motorclub Bandidos wegens verboden wapenbezit, worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris van de rechtbank. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Vuurwapens
Tijdens zoekingen die op donderdag plaatsvonden door politie van de Eenheid Limburg, experts van de Forensische Opsporing en specialisten van Defensie, werden nog meer verboden wapens aangetroffen.

De vier mannen van 30, 30, 51 en 56 jaar oud uit Valkenswaard, Beek, Echt-Susteren en Echt-Susteren, werden woensdag aangehouden in Geleen nadat bleek dat zij in het bezit waren van verboden wapens.

Op woensdag werden in en rond het pand, in voertuigen van de verdachten en bij de verdachten zelf 4 wapens en munitie, messen en een boksbeugel aangetroffen.

Donderdag is de politie gestart met een uitgebreide zoeking in en rond het pand aan de Waterstraat in Geleen. Bij deze zoeking werden naast politiemensen van de Eenheid Limburg ook experts van de Forensische Opsporing en specialisten van Defensie, evenals een speurhond om explosieven op te sporen , ingezet. Dit omdat de dag ervoor ook onder de grond verboden wapens waren aangetroffen.

Tijdens deze zoeking werden nog 2 vuurwapens met munitie aangetroffen, een geluidsdemper, mes en een boksbeugel. In een woning in de gemeente Echt-Susteren werd nog een gasalarmpistool en een taser aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie ziet met deze vondst voldoende ernstige bezwaren om de vier aangehouden mannen voor te geleiden aan de Rechter-Commissaris van de Rechtbank.