dinsdag, 16. september 2014 - 16:14

Vier verdachten van subsidiefraude aangehouden

Vier verdachten van subsidiefraude aangehouden
Foto: Archief EHF

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft dinsdag 16 september 4 verdachten aangehouden in een onderzoek naar subsidiefraude. Het gaat om de directeur van een fruitteeltbedrijf en 2 directeuren van een kassenbouwbedrijf. Ook een door het fruitteeltbedrijf ingehuurde subsidieadviseur is aangehouden.

Onder leiding van het Functioneel Parket onderzoekt de NVWA-IOD de betrokkenheid van de verdachten bij het vermoedelijk frauduleus aanvragen van EU-subsidie voor de bouw van een kas. De subsidie is al gedeeltelijk uitgekeerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het gaat om honderdduizenden euro’s.

Bij een reguliere inspectie van de NVWA rees het vermoeden dat er sprake was van fraude. In april van dit jaar doorzocht de NVWA-IOD daarom verschillende bedrijven en de woning van één van de verdachten. Daarbij werd een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. Onderzoek van die administratie leidde tot de aanhouding van de vier verdachten op dinsdag 16 september. 

Provincie:
Tag(s):