dinsdag, 20. mei 2014 - 14:58 Update: 03-07-2014 0:36

Vierde aanhouding in onderzoek chaletdode

Rechercheurs van het Team Grootschalige Onderzoek (TGO) uit Oost-Nederland, die onderzoek doen naar de gewelddadige dood van de Amersfoorter Ton Kuijf, hebben op dinsdag 20 mei een 31-jarige man uit Hierden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. Hij is ingesloten voor verhoor. Twee eerder aangehouden verdachten bevinden zich in de gevangenhouding, de 29-jarige Kampense zit nog in de bewaring.

Op vrijdagavond 14 maart 2014 woedde er een brand in een chalet aan de Strokel in Ermelo. Bij het blussen werd een stoffelijk overschot aangetroffen. In eerste instantie was de identiteit en de doodsoorzaak van de aangetroffen man niet bekend. Tijdens het politieonderzoek bleek het om de op 14 maart als vermist opgegeven 58-jarige Amersfoorter Ton Kuijf te gaan.

Vermoeden van misdrijf
Tijdens het onderzoek naar de brand en de doodsoorzaak van het slachtoffer ontstond het vermoeden, dat er sprake was van een misdrijf.

TGO
Op zaterdag 15 maart werd een Team Grootschalige Onderzoek (TGO) opgeroepen. Deze 25 rechercheurs uit de politie-eenheid Oost-Nederland startten een uitgebreid onderzoek. Op maandag 17 maart werd een 28-jarige vrouw uit Kampen in Brabant aangehouden. In de periode erna werden een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en een 29-jarige vrouw uit Kampen aangehouden.

Het onderzoek wordt voortgezet.