woensdag, 17. december 2014 - 14:46 Update: 17-12-2014 16:22

Viertal opgepakt voor diefstal en heling tax-free goederen uit vliegtuigen

KMar houdt 4 mannen aan voor diefstal luxe goederen uit vliegtuigen
Foto: Archief EHF
Schiphol

Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) vier mannen aangehouden in een onderzoek naar de diefstal van luxe goederen uit vliegtuigen. Dit heeft de KMar woensdag bekendgemaakt.

‘Het gaat om vier mannen, in de leeftijd van 27 tot 42 jaar’, aldus de KMar. Naar aanleiding van een aangifte op Schiphol door een luchtvaartmaatschappij van de diefstal van luxe goederen, zogenaamde tax-free goederen, aan boord van vliegtuigen, is het Team Vervolgonderzoeken (TVO) van de Marechaussee op Schiphol medio november een onderzoek gestart. 

Dit onderzoek wees uit dat de gestolen goederen, waaronder dure horloges, armbanden en pennen, op internet werden aangeboden. Het onderzoek van TVO leidde naar vier mannen. 

Begin december zijn in de woning van twee mannen,  40 en 41 jaar oud uit Hoofddorp en Amsterdam, beiden werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij, diverse luxe goederen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de diefstal. 

Beide verdachten zijn aangehouden en worden verdacht van diefstal en heling van de gestolen goederen.  De andere twee mannen, 27 en 42 jaar oud uit Amsterdam en Duivendrecht, die de gestolen goederen aanboden op internet konden afgelopen week en gisteren worden aangehouden op verdenking van heling van de gestolen goederen. De gestolen goederen vertegenwoordigen een waarde van enkele tienduizenden euro’s. 

Provincie:
Blik op 112: