woensdag, 4. juni 2014 - 9:14 Update: 03-07-2014 0:35

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar criminele jeugdgroep

foto inval politie | Politie
Foto: Politie
Zoetermeer

Op dinsdag 3 juni deed de politie, in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie, invallen in vier woningen.

Hierbij zijn drie verdachten aangehouden. Twee verdachten zijn op hun werk aangehouden. Zij worden verdacht van grootschalige goederendiefstallen en heling.

In de wijk Noordhove hield de politie bij een woninginval een 21-jarige Zoetermeerder aan. Hij wordt gezien als een van de kopstukken van een criminele jeugdgroep. In zijn woning werd een aanzienlijke hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Hij wordt ervan verdacht zich in georganiseerd verband bezig te houden met het plegen of beramen van misdrijven. Op een andere locatie in dezelfde wijk werd een 14-jarige Zoetermeerder aangehouden. Hij wordt als medepleger verdacht van handel in verdovende middelen.

Centrum
Bij een inval in twee woningen in het Zoetermeerse stadscentrum is een 26-jarige Zoetermeerder aangehouden, een 23-jarige bewoner is op zijn werk aangehouden. Bij doorzoeking van de woningen werden diverse iPhone 5S verpakkingen en een lege iMac-doos aangetroffen. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan diefstal en heling. Een vijfde verdachte, een 34-jarige beveiligingsmedewerker uit Den Haag, werd op zijn werk aangehouden. Ook hij wordt verdacht van diefstal en heling.

Provincie:
Blik op 112: