woensdag, 15. oktober 2014 - 12:47 Update: 15-10-2014 12:54

Vijf dumpingen chemicaliën drugslabs in Brabant

Vijf dumpingen chemicaliën drugslabs in Brabant
Foto: Politie
Tilburg

Politie en brandweer hebben dinsdag 14 oktober de handen vol gehad aan een vijftal dumpingen van chemicaliën.

Het gaat vermoedelijk om afval afkomstig van de productie van synthetische drugs, vermoedelijk amfetamine. De recherche onderzoekt de eventuele samenhang van deze vondsten en het aantreffen van een drugslab op het Baarshof in Tilburg

Hilvarenbeek
Rond 21.25 uur werd door een beveiligingsmedewerker op de parkeerplaats bij de uitgang van het Safaripark Beekse Bergen aan de Kommerstraat in Hilvarenbeek een achttal vaten en twee kleinere jerrycans aangetroffen. Naast de politie kwamen ook brandweer en een medewerker van de gemeente Hilvarenbeek ter plaatse.

Goirle
De eigenaar van een bedrijfspand aan het Weefraam in Goirle meldde omstreeks 22.30 uur dat hij in een parkeervak tegenover de zaak een 1000 liter IBC tank had aangetroffen. Agenten roken ter plaatse een zoete chemische lucht. De straat werd afgezet, brandweerlieden en een medewerker van de gemeente Goirle kwamen ter plaatse. De tank, die niet lekte, was vrijwel geheel gevuld met een bruinkleurige substantie.

Tilburg
Agenten die onderweg waren naar de dumping in Hilvarenbeek zagen omstreeks 22.45 uur dat op de Kempenbaan, net voorbij het bord 'einde bebouwde kom' 15 vaten en jerrycans van circa 30 liter per stuk waren gedumpt. Hierop hebben de dienders de weg in beide richtingen afgesloten en ter plaatse samen met de brandweer een onderzoek ingesteld.
De chemicaliën zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Door medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen worden monsters genomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Eerder
De voorgaande nacht werden in Tilburg op twee locaties ook al vaten met chemicaliën aangetroffen. Personeel van een supermarkt aan de Bosscheweg trof rond 04.30 uur op het parkeerterrein zes grote blauwe vaten en circa 20 jerrycans aan. In een deel daarvan zaten nog vloeistoffen. Op een privéterrein aan de Laarstraat werden vannacht rond 04.15 uur na een melding 14 grote blauwe tonnen zonder opschrift en enkele tientallen kleinere tonnen aangetroffen.

Provincie:
Blik op 112: